Sayfalar

Translate

30 Mar 2013

SOYUNUCAM TUTUN BENİ





Görsellik olarak en dikkat çekici eylemdir 'soyunmak'. Femen Kızları malum... Nasıl da ses getirmişti eylemleri, yani eylemlerinden çok polis tarafından sürüklenen çıplak bedenleri!

Neden bu kadar ilgi çeker giysilerden arınmak peki? Eh öğretilen bir şey olduğu malum, doğaya/doğal olana ne kadar yakınsan; kurmaca, insanın oluşturduğu dünyaya (mevcut sisteme) o kadar yabancılaşırsın çünkü... Hadi hep beraber çıplak, anadan üryan dolaşalım demiyorum tabiki zira Adem ve Havva'dan kalan bir şeydir, yani arkaik bir yanı vardır asgari  kapanmanın:)

Derdim bu değil; anlamaya çalıştığım şey, insanların 'bakın soyunurum' psikolojisi ve bu cümleden bir kaç saniye sonra çevrede biriken hetorojen kalabalık.Arz talep ilişkisi bu malesef. Eylem hazırlığındaki kişi şöyle bağırsa mesela: Hey millet, içimde biriktirdiğim her şeyi ortaya dökeceğim, ruhumu soyunacağım dese etrafında kaç kişi olur bir düşünün.

Ne desek boş! Ruhun, duyguların, anlamın alıcısı az, dar bir kitle, öyleyse yaşasın bir eylem biçimi olarak soyunma ve Femen Kızları:)

2 yorum:

  1. ne eylemi yaptıklarını hiçbizaman tam olarak anlayamadım ancak haberlerde 10 dakka boyunca izlediğim oldu :)

    YanıtlaSil
  2. görsel uyaran çok olunca içeriğe bakmıyoruz tabi:)

    YanıtlaSil