Sayfalar

Translate

27 Mar 2013

BİR TÜRKİYE GERÇEĞİ




Türkiye'de siyaset ve magazin nerden baksanız birbirine yakın iniş çıkışlarla doludur.. Ünlülerin hızına yetişemediğimiz partner değişimi gibi, siyasiler de söylem ve kulvar değiştirebilme 'yetisine' sahip.







Kim milliyetçi, kim muhafazakar; kim sağda, kim solda dışarıdan bakılınca anlaşılmıyor artık. Muhafazakar tabana sahip AKP; açılımlar, yeni anayasa, özelleştirmeler derken, tabi bunun içini ne kadar dolduruyor tartışılır, CHP muhalif olmak adına sadece birden milliyetçi kesilebiliyor . Seçim öncesi partilerin üye kapma telaşı da ayrı bir ironi! AKP'de gayet şuh, bakımlı, modern görünümlü kadınlara; CHP'de de çarşaflı teyzelere takılan rozetler, değişime olan inancın simgesi olmak bir yana apaçık bir kompleksin ürünü bana göre.. 




Yunanca 'poli' çok, 'tika' yüz anlamına gelen eski yunanca köklerden oluşan politika kelimesi bu anlamda çok manidar ve Türk siyasetinde de tam karşılığını bulmuş vaziyette...

Takım tutar gibi siyasi parti tutan çoğunluk ise olan biteni futbol maçı izler gibi izliyor trübünden! Ve futbol gibi kitlelerin en büyük afyonu haline geliyor siyaset. Arada tribüne inip, gidişatı/oyunu sorgulayan olursa da polis devleti en acımasız yüzünü gösteriyor! 






1 yorum:

  1. Adı üstünde siyaset, diğer anlamıyla yalan, yalanlar üstüne kafa patlamaya gerek yok..

    YanıtlaSil